Shoploop: een nieuw videoplatform van Google voor productreviews met affiliate links (voor beauty producten)

Picture of Bob Hardus

Bob Hardus

Shoploop is een video-winkelplatform voor het ontdekken, reviewen en kopen van producten. Allemaal op één plek. Het is eigenlijk een soort social media-platform dat is opgebouwd rond productrecensies en affiliate links. Gebruikers kunnen producten opslaan om later weer te checken, te kopen, of ze kunnen de makers volgen voor meer content.

 

Google zegt dat het idee voor Shoploop is ontstaan nadat uit onderzoek bleek dat mensen vaak een heel specifiek pad volgen om producten te kopen. Zodra ze iets tegenkomen dat hun aandacht trekt, willen ze vaak beoordelingen van ‘echte’ mensen op andere platforms zoals YouTube zien en daarna gaan ze pas terug naar de winkel om het daadwerkelijk te kopen.

 

Focus op beauty producten
Momenteel richten shoploop zich ip influencers en webshopeigenaren in de niches binnen de schoonheidsindustrie zoals make-up, huidverzorging, haar en nagels. Google nodigt content creators of een winkeleigenaren in deze productgebieden uit om zich aan te melden. Dat kun je hier doen.

Meer nieuws & inzichten

De 5 beste AI-zoekmachines

Gaat het nu echt gebeuren? Geruchten doen de ronde dat ChatGPT binnenkort met een eigen zoekmachine komt. OpenAi.com vertoont op de homepage alvast een prominente zoekbalk. 

Lees meer >