91 procent van de video’s op YouTube heeft minder dan 1000 views

Picture of Bob Hardus

Bob Hardus

YouTube is het grootste videoplatform ter wereld en de op één na grootste zoekmachine na Google. Maar ondanks de populariteit van het platform halen de meeste YouTube-video’s niet eens 1000 views. En dat komt niet eens (alleen) door de kwaliteit van de video’s. Dat is één van de meest verrassende uitkomsten uit een onderzoek van video- en muziekzoekmachine Pex.com naat het gebruik van YouTube. 

 

We kennen ze allemaal: de YouTube-video’s die binnen een paar uur miljoenen views genereren. Het idee dat je met één clip heel snel heel veel mensen kunt bereiken is wijdverspreid. Dat de realiteit vaak anders is blijkt uit het feit dat 91 procent van alle YouTube-video’s minder dan 1000 keer bekeken is.

Andere interessante weetjes uit het onderzoek van Pex.com

  • In maart 2019 deelde Susan Wojcicki, de CEO van YouTube, dat er elke minuut meer dan 500 uur aan content wordt geüpload naar YouTube. Het werkelijke aantal is zelfs nog hoger. In 2018 werd elke minuut meer dan 621 uur content geüpload, of te wel: meer dan 10 uur per seconde.
  • De lengte van video’s neemt toe, voornamelijk vanwege de toegenomen hoeveelheid gamevideo’s en live streams.
  • Gebruikers hebben in 2018 meer dan 1,3 miljard video’s geüpload. De groei vertraagt wel wat. Het aantal ge-üploade video’s per gebruiker groeit wel.

 

 

Meer nieuws & inzichten