34% toename kijktijd online video (Youtube) in de afgelopen twee jaar

Picture of Bob Hardus

Bob Hardus

Tijdens het Google Get Retail Ready Event 2022 van donderdag 8 juni, vertelt Anna Gernandt, YouTube Head of Northern Europe, over het belang van Youtube in het koopproces. In de afgelopen twee jaar is de kijktijd van online video’s (op Youtube) met liefst 34% gestegen. Is dat nog een covidmetric, of is het de way to go? Hoe dan ook zullen video’s steeds belangrijker worden in ecommerce. 

Gebruikers zullen hun customer journey steeds vaker beginnen met een video van een influencer in het vakgebied. Anna wilde afgelopen winter weer gaan skieën, dus kwam ze uit bij het channel van Kajsa en Malou, twee dames die vloggen over hun ski-activiteiten over de hele wereld. Via een advertentie over nieuwe skischoenen die erbij werd getoond, bedacht ze zich, dat nieuwe ski’s ook nieuwe skischoenen betekenen. 63% procent van de online shoppers baseert hun aankoop op een video die ze eerder hebben gezien. Dat allemaal in het kader van ‘zien is geloven’, aldus Anna Gernandt.

 

Andere take away’s

 

Google Performance Max
In overige sessie tijdens het event is veel informatie voor de introductie van Google’s Performance Max, de holistische advertentiedashboardsetup, waarbinnen advertenties verschillende platformen combineren in één. Onder andere Youtube, Maps, Search, Gmail en meer. kortom, alles gaat steeds meer geïntegreerd worden. En Google helpt je daarbij. Of dat een goede obtwikkeling is zal nog moeten blijken. Zelf noemen ze het Smart Shopping Campaign 2.0

Buying interface in the metaverse
Kort kwam ook de manier waarop we producten zullen gaan kopen in de metaverse aan bod. Dat zal, naar de speicialisten van Google verwachten, steeds meer gebeuren via voice commands.

Meer nieuws & inzichten