Voice.com – Een nieuw blockchain-based sociaal netwerk met de waarheid als inzet

Picture of Bob Hardus

Bob Hardus

Voice.com is niet de nieuwe voice-searchengine, maar een sociaal netwerk gebaseerd op blockchain technologie. Je kunt je afvragen of de wereld nog een nieuw sociaal platform nodig heeft. Maar goed, elke nieuweling wordt met argusogen bekeken… Vanaf 4 juli kun je je via voice.com voorinschrijven en vanaf augustus gaat het platform live. Het bedrijf met de slogan ‘Where truth has a voice’, is gevestigd op de Kaaimaneilanden. 


‘In een post-waarheid-tijdperk waarin verkeerde informatie alles is wat we kennen, hebben we een platform nodig om transparantie en authenticiteit te versterken. Een plek waar waarheid ons vooruit zal helpen. Zeg hallo tegen Voice,’ dat lezen de bezoekers van het domein voice.com vandaag de dag. Die stem, die zal moeten klinken uit de virtuele kelen van de gebruikers. Het waarborgen van de waarheid moet gebeuren met behulp van de blockchain-technologie. En de technologie en het geld om die technologie te ontwikkelen komt van Block.one.

Wie is block.one?
Block.one is een blockchainbouwer, gefinancierd door Peter Thiel, Facebook-investeerder van het eerste uur en mede-oprichter van Paypal, schrijver van de klassieker ‘From Zero to One’ en business advisor van Donald Trump. Het bedrijf dat transparantie en authenticiteit predikt is gevestigd in George Town, de hoofdstad van de Kaaimaneilanden. In 2018 verdiende Block.one zo’n 4 miljard dollar met de ICO (Initial Coin Offering) van EOS.io, een concurrent van de crypto currency Ethereum. De andere grote investeerder is Bitmain. Die verdienen hun geld met, inderdaad, bitcoins minen. Er is dus voldoende cash achter de hand, maar is er ook een daadwerkelijk belang in zake waarheidsvinding in deze ‘post truth era’, of is de belofte van Voice niet toch stiekem een handig gekozen niche om een gooi te doen naar het vertrouwen afvallige Facebookgebruikers?

Meer nieuws & inzichten