Samsung werkt samen met Google aan slimme brillen

Picture of Bob Hardus

Bob Hardus

Is dit de terugkeer van Google Glass? 

Samsung komt binnenkort met een nieuwe bril voor virtual reality (VR) en augmented reality (AR). Hiervoor werkt de fabrikant samen met Google en chipmaker Qualcomm schrijft RTL Nieuws.   

Samsung onthulde tijdens een presentatie in San Francisco dievrse nieuwe telefoons maar kondigde ook plannen aan voor nieuwe ‘extended reality’-producten. Met die term doelt Samsung op zowel VR (virtual reality) – waarbij gebruikers zich in een virtuele wereld bevinden – als AR (augmented reality) – waarbij er beelden over de werkelijkheid worden getoond. Samsung werkt voor de nieuwe productcategorie samen met Google en chipproducent Qualcomm. 
 
Topmannen van beide Amerikaanse bedrijven zeiden tijdens de Samsung-presentatie dat er wordt gewerkt aan technologie die ‘de grenzen tussen de fysieke en digitale wereld zal vervagen.’ “Veel bedrijven hebben aankondigingen gedaan over AR en VR, wij hebben ook soortgelijke voorbereidingen getroffen, niet minder dan alle anderen”, aldus Samsung-topman TM Roh in een interview met The Washington Post. Wanneer de eerste Samsung-headset valt te verwachtenis niet bekend. 
 
Android voor de slimme bril
De Samsung-brillen gaan werken met een nieuwe versie van het Android-systeem van Google die gericht is op VR en AR, en een deel van de hardware wordt geleverd door Qualcomm. Samsung besloot volgens Roh geen eigen software voor VR/AR te gaan ontwikkelen, maar te kiezen voor een samenwerking met Google, net als bij zijn smartphones. 
 
 
Google zal de komende tijd wel vaker met opzienbarend nieuws uit de hoek van VR en AR komen is de verwachting. Kijk maar eens op deze pagina voor een idee over wat er allemaal aan zit te komen. 
 

Foto: Jamie Street

Meer nieuws & inzichten