Mercedes met ‘supercomputers’ van Google

Picture of Bob Hardus

Bob Hardus

Mercedes-Benz en Google gaan samen next level boordcomputers maken,

dat schrijft de Duitse autofabrikant in een persbericht

Mercedes-Benz kondigde vandaag (woensdag 23 februari 2023) de samenwerking met Google op het gebied van navigatie aan. Het zou gaan om boordcomputers met “supercomputerachtige prestaties” voor elke auto met geautomatiseerde rijsensoren, aldus het concern in een hun persbericht.

Mercedes in de Google-wolken

Mercedes geeft aan dat het het eerste bedrijf zal zijn ‘die zijn eigen merknavigatie-ervaring bouwt op basis van de nieuwe in-car data verwerking en navigatiemogelijkheden van het Google Maps Platform.’ In hoeverre de features van de Duitse ‘Edel Automacher’ uit Stuttgart verschillen van die van Renault, waarmee Google vorig jaar al een samenwerking aankondigde, moet nog blijken. Ook deze combi maakt namelijk gebruik van Google’s Cloud en de daarop beschikbare AI-toepassingen. 

Als eerste stap geeft Mercedes-Benz haar klanten toegang tot Google Places zodat  gedetailleerde informatie over meer dan 200 miljoen bedrijven en plaatsen over de hele wereld, inclusief openingstijden, foto’s, beoordelingen en recensies beschikbaar wordt voor de Mercedesrijder. De bedrijven kwamen ook overeen om verdere samenwerking te onderzoeken met behulp van de toonaangevende kunstmatige intelligentie (AI), data en open infrastructuuroplossingen van Google Cloud. 

 

Voorbeelden van de activiteiten zoals ze werden gegeven:

 

AI: Mercedes-Benz is van plan de AI- en machine learning-mogelijkheden van Google Cloud te gebruiken om snel nieuwe modellen te creëren, trainen en implementeren en de klantervaringen te verbeteren. 

 

Data: Mercedes-Benz is van plan het snelle en efficiënte gegevensverwerkingsplatform van Google Cloud te gebruiken om wagenparkgegevens te analyseren. 

 

Open infrastructuur: Mercedes-Benz is van plan om de open infrastructuur van Google te gebruiken om veilig te innoveren en op te schalen van on-premise, naar edge, naar cloud, in het huidige technologielandschap van Mercedes-Benz.

 

De Google formule – het boek – is een heel hoofdstuk gewijd aan de ontwikkelingen van Google en Android Automotive, inclusief een visie op zelfrijdende auto’s en AI in Nederland in de komende 10 jaar. haar

 

Meer nieuws & inzichten