Winkeliers opgelet: hoe je met je iPhone straks ook geld kunt ontvangen

Picture of Bob Hardus

Bob Hardus

Pinnen met je iPhone. Ja. Duh. Maar andersom? Dat is een techniek die nog iets ingewikkelder ligt. Geld ontvangen in plaats van verkwisten met je iPhone dus. Om dat mogelijk te maken heeft Apple de Canadese startup Mobeewave gekocht; zij hebben de juiste techniek al in huis. 

Geld pinnen voor de consument is met Apple en Android Pay al ingeburgerd tot dagelijks gebruik. Maar om met je smartphone ook geld te ontvangen via de pin, is momenteel nog een extra dongel (terminal, geef het een naam) nodig, die via een kabel of bluetooth met je telefoon verbonden moet zijn. Met slechts een paar tabs kunnen iPhone-gebruikers straks kaartbetalingen ontvangen via NFC (Near Field Communication Technologie) op hun iPhone.

Nog geen datum
Net als bij een conventionele terminal, hoeft alleen het bedrag op de iPhone te worden ingevoerd. Als de kaart tegen de achterkant van de telefoon wordt gehouden, wordt de transactie geactiveerd. De overname van de start-up zou Apple ongeveer $100 miljoen hebben gekost. Het systeem is interessant voor kleine winkels, marktkooplui en zzp’ers. In plaats van gehannes met een (dure) mobiele kaartterminal, is een iPhone straks voldoende om draadloos geld of kaartbetalingen te ontvangen. Er is nog niets officieel bekend over de daadwerkelijke plannen van Apple voor de launch van het systeem. Meer informatie via The Verge.

Meer nieuws & inzichten