Hoe Apple flirt met Google én OpenAI

Bob Hardus

Bob Hardus

Apple wil in de nieuwste iPhone die gaat draaien op besturingssysteem iOS 18, behalve eigen AI-technologie ook generatieve AI-functies zoals een beeld- en een tekstgenerator inbouwen. Hiervoor zou het in gesprek zijn met zowel Google als OpenAI. Gesprekken met Google over hun Gemini-model zijn het meest serieus, zo schrijft Bloomberg.

Beide partijen hebben nog geen besluit genomen over eventuele voorwaarden en er zijn ook nog geen afspraken gemaakt over hoe Gemini dan precies geïmplementeerd zou moeten worden. Verder geeft Bloomberg aan dat het volgens hun goed ingevoerde bronnen onwaarschijnlijk is dat de deal eerder wordt aangekondigd dan begin juni, tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference van Apple. Zowel Google als OpenAI hebben nog niet gereageerd op de berichtgeving.

Apple’s eigen multimodale AI
Het is bekend dat Apple niet voorop loopt in de AI-race. Waar de hardwarefabrikant uit Cupertino precies staat met hun technologie is onduidelijk. De laatste berichten zijn echter wel degelijk hoopgevend. Zo is er een eigen multimodaal AI-model in de maak dat goede resultaten belooft.

Meer nieuws & inzichten

chatbot hacken met ascii art prompts

Chatbot hacken? Zo werkt het

AI chatbots zoals Gemini, ChatGPT, Claude en Le Chat kunnen heel gemakkelijk om de tuin geleid worden, hebben onderzoekers vastgesteld.  Een taalmodel zit vol zogeheten

Lees meer >