‘Hey Google?’ Nee, voortaan gewoon: ‘Yo Guacamole!’

Picture of Bob Hardus

Bob Hardus

Google is bezig met een experiment waarin getest wordt of de slimme assistent voor speakers, telefoons en andere smart devices op het besturingssysteem Android straks ook reageert zonder eerst ‘Hey, Google’ aan te roepen. Dat schrijft Futurezone op basis van een bericht van Engadget. Want wie wil wil nou Google tegen z’n slimme koelkast roepen, dan toch veel eerder Guacamole?

Momenteel kun je de Google Assistent alleen activeren als je ‘Hey Google’ zegt. Maar een nieuwe functie met de codenaam “Guacamole” wordt momenteel getest door Google-medewerkers, zo meldt Engadget. Dit zou het mogelijk moeten maken om de spraakassistent te gebruiken zonder het nu gangbare spraakcommando. De optie wordt al getoond aan sommige bètagebruikers die Android 11 hebben geïnstalleerd, maar deze functie kan nog niet officieel worden geactiveerd. De nieuwe functie is voor Google medewerkers al wel geactiveerd.

Zet de wekker uit
Het is de bedoeling dat je in de instellingen kunt bepalen of je voor simpele dingen “Hey Google” wilt overslaan. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je het alarm van je wekker wilt uitschakelen of als je een oproep met spraakopdracht wilt aannemen of weigeren.

Wanneer de functie live zal gaan onder meer gebruikers is nog niet bekendgemaakt. Wat de dieperliggende gedachte achter de codenaam ‘Guacamole’ is, blijft vooralsnog ook gissen.

Meer nieuws & inzichten