Digital transfer: Neymar van TikTok naar Triller

Picture of Bob Hardus

Bob Hardus

TikTok. Check. App met korte video’s om te delen. Triller? Idem. Neymar? Voetballer. En die zijn gewend om transfers te maken. Nu dus niet naar een ander team, maar naar een andere app. De Braziliaanse voetballer heeft afgelopen week zijn transfer van TikTok naar Triller bekend gemaakt en daarbij zijn 8 miljoen TikTok-volgers opgeroepen om hem te volgen. 

Neymar is de duurste voetballer aller tijden met zijn transfer van (in totaal) 222 miljoen van Barcelona naar Paris Saint German in 2017. Nu voegt de stervoetballer dus een bijzondere transfer toe aan zijn cv. We zullen vast meer en meer digitale transfers gaan zien in de komende jaren. En dat zal zich beslist niet beperken tot voetballers. Ook Alicia Keys, Eminem en Cardi B zijn al in de dugout van Triller gespot. Welk geldbedrag Triller heeft betaald voor Neymar is niet bekend gemaakt. De obligate motivatie voor zijn transfer heeft Neymar wel gegeven:

“De diversiteit van Triller, zijn graphics en zijn invloed op de cultuur zijn ongeëvenaard”, verklaarde de voetballer over zijn verhuizing: “Ik ben trots om aan te kondigen dat ik me bij de Triller-familie zal voegen.”

 

Meer nieuws & inzichten