Binnenkort gaat het eerste echte deelstep platform van start (steppen met je benen en niet elektrisch)

Picture of Bob Hardus

Bob Hardus

We kennen allemaal wel de elektrische steps die in de grote steden wereldwijd zo’n snelle opmars hebben gemaakt. Ze hebben namen als Lime en Bird en overspoelen de stoepen in (Europese) binnensteden met elektrische steps die staan te wachten totdat iemand met de juiste app ze ontgrendeld. In Münster gaan ze verder terug naar de basis; daar starten ze binnenkort Tretty. Een ‘simpele’ Airbnb voor echte steps. Die je met je benen voortbeweegt.  

 

 

 

Elektrische steps en regelgeving. Dat is een gebed zonder einde. Per stad en per land zijn de regels voor dit vervoersmiddel diffuus. Wel een helm, geen helm. Wel of niet verzekeren. Wel of niet toegestaan op de openbare weg. Op de stoep, het fietspad, of helemaal niet toegestaan. Het kan nog alle kanten op. De mensen van Tretty moeten hebben gedacht: laten we gewoon een normale step aanbieden. Groen, gezond en makkelijk in het onderhoud. Dat mag altijd.

Tretty (afgeleid van de Duitse term ‘Tretroller’) heeft een klein bedrag weten te crowdfunden. Voldoende voor een paar steps. En inderdaad, een app. Binnenkort komen de eerste exemplaren beschikbaar op de straten van Münster. Of de bekende vrede van die stad bestand is tegen een invasie van steps, valt te bezien. Hoewel het naar verwachting wel mee zal vallen met de massale interesse voor de aloude step. De launch van het platform staat gepland voor deze zomer.

Steps en innovatiedrang gaan trouwens al jaren samen. Zo was er in 1922 al sprake van deze prachtige Austro Motorette.

Meer nieuws & inzichten