Twitter introduceert spraaktweets. En daarbij houden ze gewoon 140 als limiet aan.

Picture of Bob Hardus

Bob Hardus

Twitter heeft een ‘voice tweet’ functie geïntroduceerd. Dat betekent dat de Amerikaanse korteberichtenservice haar gebruikers eindelijk echt laat twitteren als een vogel. De mogelijkheid om geluidsopnames toe te voegen aan een tweet zijn vooralsnog alleen beschikbaar op iOS, schrijft techblog The Next Web.

In 2017 heeft Twitter de lengte van tweets verdubbeld. Maar soms zijn ook 280 tekens niet genoeg om je bericht over te brengen. Dus nu maakt Twitter het gemakkelijker om je stem te laten horen; door letterlijk voice-tweets toe te kunnen voegen aan je berichten. Het gaat om een functie – voorlopig exclusief voor iOS – die vergelijkbaar werkt als de spraakclips in WhatsApp en andere berichtenservices. Om de functie te gebruiken, tikt je op de Tweetknop en vervolgens op de nieuwe geluidsknop  (een soundwave icoon) die linksonder verschijnt.

De voice tweets zijn er volgens Twitter voor de ‘human touch’. De opnametijd is, hoe kan het anders; maximaal 140 seconden. Wanneer je deze limiet overschrijdt start Twitter automatisch een nieuwe voicetweet en maakt een nieuwe thread. De spraak-tweets worden weergegeven in je tijdlijn met dezelfde opmaak als een videotweet, behalve dat er geen video is; je moet op de afbeelding tikken om te beginnen met het afspelen van de opname.

Lees meer op de blog van Twitter, (‘Your tweet, your voice’) en een voorspelling van Forbes over de impact van de voicetweet,.

Meer nieuws & inzichten