Voegt Microsoft ChatGPT toe aan Bing?

Picture of Bob Hardus

Bob Hardus

Microsoft zou van plan zijn om het AI-model ChatGPT, of een vergelijkbare functie toe te voegen aan hun zoekmachine Bing

Dat schrijven verschillende bronnen waaronder persbureau Reuters op basis van een bericht van de website The Information die twee bronnen binnen Microsoft over het plan gesproken zou hebben.

 

Microsoft zou de nieuwe functie voor eind maart kunnen lanceren en hoopt daarmee Google uit te dagen, schrijft Reuters. Microsoft liet vorig jaar in een blogpost al weten dat het van plan is de software voor het genereren van afbeeldingen van OpenAI, DALL-E 2, in Bing te integreren.

OpenAI en Microsoft hebben vooralsnog geen commentaar gegeven op de berichten. Microsoft heeft in 2019 $ 1 miljard geïnvesteerd in OpenAI, het in San Francisco gevestigde bedrijf voor kunstmatige intelligentie. De twee hebben een meerjarige samenwerking gesloten om supercomputing-technologieën op basis van kunstmatige intelligentie te ontwikkelen op het Azure Cloudplatform van Microsoft.

 
LinkedIn en Github als bron: Databases van Microsoft 

OpenAI heeft zijn nieuwste creatie ChatGPT-chatbot op 30 november 2022 beschikbaar gesteld voor het publiek om te testen. De chatbot is een softwaretoepassing die is ontworpen om menselijke gesprekken na te bootsen op basis van gebruikersaanwijzingen en kan reageren op een groot aantal vragen terwijl menselijke taal wordt nagebootst. Deze chatbot is echter niet aangesloten op het internet en kan dus geen actuele antwoorden geven. Het haalt de informatie uit diverse databases zoals sociaal netwerk LinkedIn en computercode platform Github, waar developers hun code in kunnen opslaan. Beide zijn eigendom van Microsoft. 

Meer nieuws & inzichten

De 5 beste AI-zoekmachines

Gaat het nu echt gebeuren? Geruchten doen de ronde dat ChatGPT binnenkort met een eigen zoekmachine komt. OpenAi.com vertoont op de homepage alvast een prominente zoekbalk. 

Lees meer >